Війна
26 січня 2018
Фільм про кохання бійця АТО та волонтерки отримав нагороду в Лос-Анджелесі (відео)
Стрічка увійшла до 15 найкращих, які відібрали з 370 претендентів із 22 країн. Її відзначили в категорії «Розповідний художній фільм».
news-image

Фільм американської режисерки українського походження Роксолани Топорович «Джулія Блу» здобув грант від Women in Film. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на ZIK.

Стрічка увійшла до 15 найкращих, які відібрали з 370 претендентів із 22 країн. Її відзначили в категорії «Розповідний художній фільм». 

Роксі Топович розповідає історію про кохання між волонтеркою із Західної України та військовим АТО із Східної України з посттравматичним синдромом.

2014-го Роксана Топович відвідала Майдан. Після цього вирішила переїхати на рік в Україну. Україна, яку вона побачила, дуже відрізнялась від тієї країни, про яку їй розповідали батьки в українській діаспорі. Так народилась ідея створити сучасну історію про українців, які переживають часи війни.

«Фільм піднімає питання посттравматичного синдрому, – розповіла Роксі Топорович, – Він про людей, які змушені залишити Україну в пошуках роботи, освіти. Це спроба передати це, наскільки можливо, через образи двох людей, які є сучасними, такими собі хіпі. Це позитивна історія сильних, молодих, сучасних людей у віці 20 з чимось».

Читайте також:Відбулась презентація українського історичного екшну про битву під Крутами (відео)

Читайте також:У Миколаєві презентували другу книгу про учасників АТО «Дороги війни» (відео)