Події
26 січня 2018
У Броварах силоміць утримували людей у незаконному медичному реабілітаційному центрі
Інформацію поліції надав молодий чоловік, якому вдалося звідти втекти.
news-image

Поблизу Києва поліція викрила незаконний медичний реабілітаційний центр, передає «Є!» із посиланням на поліцію Київщини.

Про будинок у місті Бровари, де силоміць утримували людей під приводом надання їм лікарської допомоги, стало відомо працівникам поліції від молодого чоловіка, якому вдалося звідти втекти.

"До Броварського відділу поліції звернувся 28-річний житель міста Дніпро з заявою про те, що місяць тому невідомі люди, застосувавши до нього фізичну силу, силоміць вивезли його в невідомому напрямку. За словами чоловіка там його утримували всупереч його волі під приводом отримання медичної допомоги від алкогольної залежності", - розповіли у поліції.

Встановлено, що «лікарську» практику організував місцевий житель в орендованому будинку, де за визначену платню він надавав свої «медичні» послуги.

На час перевірки поліцейськими у «центрі» знаходилось десятеро пацієнтів, які проходили «лікування» від нарко та алкозалежності.

Наразі поліція з’ясовує всі обставини та встановлює винних. Оскільки жодних документів, які б могли підтвердити законну діяльність цього «лікувального закладу», організатор не надав.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Триває слідство.