Суспільство
26 січня 2018
Названо овочі, споживання яких не дає скинути зайву вагу
Дієтологи наполягають: хочете бути стрункою – виключіть їх з раціону
news-image

Вчені з Гарварду опублікували результати масштабного дослідження, за підсумками якого склали список овочевих культур, вкрай не рекомендованих людям, які мають зайву вагу або схильність до неї. Дієтологи наполягають: хочете бути стрункою – виключіть їх з раціону. 

Отже, до списку найбільш шкідливих овочів для тих, що худнуть, увійшли:

  Кукурудза

Найкалорійніший овоч: 110 ккал на 100 грамів. Серед учасників дослідження ті, хто регулярно вживав в їжу кукурудзу, набрали в середньому по два кілограми за рік, тоді як при аналогічному раціоні, але без кукурудзи, люди залишалися в своїй вазі або навіть худнули.  

Картопля

80 ккал на 100 грамів і сила-силенна крохмалю (менше, ніж в кукурудзі, але все ж). І це ми говоримо про відварену картоплю, про смажену і фрі навіть не варто згадувати.  

Зелений горошок

Нешкідливий горох насправді містить 73 ккал на 100 грамів і досить багато цукру. Крім того, якщо їсти його прямо зі стручків, він стає наркотиком сильнішим за насіння – зупинитися не так-то просто.  

Капуста кольрабі

Традиційно капуста – один з ключових компонентів овочевої дієти, але, як показала практика, не вся капуста хороша. Пекінська капуста “важить” всього 16 ккал на 100 грамів, а ось кольрабі – в 4 рази більше.

  Петрушка

Звичайно, багато петрушки ви не з’їсте, але слід враховувати, що її калорійність вище 40 ккал на 100 грамів. Крім того, петрушка збуджує апетит, і це теж говорить не на її користь.

   Баклажани

У великих баклажанах накопичується алкалоїд соланін, який може стати причиною розладу травлення.   Квасоля При висушуванні і тривалому зберіганні квасоля часто стає притулком для цвілевого грибка. Причому ні на смак, ні на запах його зазвичай не визначиш, а для організму така їжа, м’яко кажучи, не дуже корисна.

 

Читайте також: Секрет довголіття і здоров'я: чому японки ніколи не товстіють та живуть дуже довго
Читайте також: Дієтологи назвали найпростіший спосіб схуднути після свят