Події
29 січня 2018
Вибух у Харкові може стати небезпечним прецедентом і підтверджує підвищену терористичну загрозу в Україні, - МВС
Вибух, який стався вранці біля супермаркету в Харкові, може стати небезпечним прецедентом для України.
news-image

Вибух, який стався вранці біля супермаркету в Харкові, може стати небезпечним прецедентом для України. Про це в ефірі "112 Україна" повідомив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, пише «Є!».

"Стосовно інформації щодо того, що сталося, і це попередня інформація, що жінка спробувала відкрити пакет і подивитися, що там, якщо вона підтвердиться слідством, - це буде серйозний прецедент. Але насправді навіть розмова в такому контексті, що людина бачить пакет, небезпечний, підозрілий пакет, і вирішила подивитися, що там всередині - це говорить про одну річ, на яку треба звернути увагу. Цей випадок може стати серйозним прецедентом в українській історії. Одним із перших прецедентів, - тоді, коли терорист здійснював свій акт, практично розраховуючи на інтерес громадян, які обов'язково підійдуть і подивляться що там", - сказав він.

На думку Варченко, подібні випадки підтверджують, що Україна знаходиться в зоні підвищеної терористичної загрози.

"Я не пам'ятаю, щоб в Україні залишали пакети з вибухівкою. Це насторожує зараз. Це в черговий раз підтверджує, що Україна знаходиться в зоні підвищеної терористичної загрози, внаслідок того, що у нас є вороже налаштована до України держава і її агенти, які готові здійснювати свою чорну справу на території України", - додав він.

Радник міністра зазначив, що справа буде кваліфікована за статтею 258 КК (теракт).

Раніше повідомлялося, що вранці у Харкові на вул. Клочківській стався вибух. Як повідомив кореспондент "112 Україна", жінка з дворічною дитиною, яка йшла по вул. Клочківській, побачила пакет біля супермаркету і відкрила його, після чого стався вибух.

Повідомляється, що в результаті події в лікарню доставлена 53-річна жінка з попереднім діагнозом "рвана рана стегна" і хлопчик 2016 р. н. з рваною раною правої надбрівної області. Обставини події встановлюються.

Читайте також:11 солдатів загинули в результаті нападу на військову базу в Кабулі