Війна
30 січня 2018
Реально смажили струмом: звільнений з полону луганчанин розповів про жахливі тортури
Тортурами і побиттями бойовики вибивали у полонених зізнання про свою так би мовити вину.
news-image

21-річний луганчанин Владислав Овчаренко, який провів 15 місяців у полоні "ЛНР", розповів про жахливі тортури над українськими військовими. Про це він повідомив в інтерв'ю "112 Україна", пише «Є!» з посиланням на РБК.

За його словами, тортурами, побиттями бойовики вибивали у полонених зізнання про свою "вину". 

"Скажімо так – я бачив хлопців, яких посильней катували, ніж нас. Ми пройшли більше полегшений варіант всіх тих тортур. Я бачив хлопців, яких реально струмом смажили просто", - розповів він.
"До мене в камеру "МГБ", коли я ще був там, на підвалі, закинули людини, якого просто до напівсмерті реально засмажили. Я не знаю, чим він завинив, ми з ним реально не розмовляли – його просто опустили, закинули до мене в камеру. Я думав, що він там до ранку і помре. У них взагалі там беззаконня. У них повний бардак. Їм все одно – свій-чужий. Чужий – це взагалі погано, а якщо чужий з Луганська – ще гірше. А якщо чужий з Луганська, а ще й з такою ідеологією, грубо кажучи, сильно української, саме націоналістичної, то це, звичайно, взагалі особливий варіант", - додав він.

 Владислав розповів, що в СІЗО бойовиків інші полонені підтримували його. 

"У СІЗО здивувала солідарність злочинців зі мною. Тому що я очікував, що там мене більше будуть ненавидіти в тому плані, що я підтримував ВСУ, коли вони тут були, коли вони намагалися зайти в Луганськ. Я думав, що буде певний тиск. А там хлопці навпаки мене підтримували", - говорить Овчаренко.

Читайте також:Доба в АТО: бойовики майже годину обстрілювали Кам'янку з гранатометів