Світ
30 січня 2018
У Тбілісі на станції метро обвалилася стеля, є постраждалі
Ремонтні роботи на станції завершилися у вересні 2017 року.
news-image

МВС Грузії порушило справу в зв'язку з обваленням частини стелі на станції метро "Варкетілі" в Тбілісі. Інцидент стався у вівторок вранці. За даними ЗМІ, постраждали 11 людей, передає «Є!» із посиланням на місцеві ЗМІ.

"Розслідування розпочато за статтею 240 "Порушення правил безпеки при веденні гірських, будівельних або інших робіт", - заявили в міністерстві.

Транспортна компанія Тбілісі в свою чергу пояснила, що обвал стався в нижньому вестибюлі.

"Транспортна компанія Тбілісі повідомляє, що конструкція підвісної стелі обрушилася на станції метро" Варкетілі "в нижньому вестибюлі у вівторок вранці приблизно о 10:30. В результаті інциденту є постраждалі, на місці працюють рятувальні служби і бригади швидкої допомоги. На даному етапі відбувається евакуація пасажирів зі станції метро. Для з'ясування причин події ведеться розслідування ", - йдеться в заяві.


Як розповіли журналістам очевидці, частина стелі обрушилася в той час, коли на платформі стояли люди й чекали поїзд. Відразу після інциденту на станції була припинена подача електроенергії.

В даний час станція «Варкетілі» закрита. Вона не буде працювати протягом дня.

Для ознайомлення з ситуацією на місці до метро прибув мер Тбілісі Каха Каладзе



"Варкетілі" - кінцева станція основної гілки тбіліського метрополітену. Вона розташована на південному сході і обслуговує відразу кілька великих мікрорайонів околиці столиці.

Ремонтні роботи на станції завершилися у вересні 2017 року, був оновлений інтер'єр верхнього і нижнього вестибюлів, відремонтовано ескалаторний тунель. Після ремонту екс-мер Тбілісі Давид Нармані заявив, що "переміщення громадян стало набагато безпечнішим і комфортним".