Штучний інтелект Google пророчитиме смерть пацієнтів, аби лікарі встигали рятувати
Дослідники штучного інтелекту компанії Google працюють над тим, аби він зміг визначати медичні висновки щойно пацієнт потрапляє у лікарню.
news-image

Щоб провести свою розробку, вони використали дані 216 221 дорослих пацієнтів, взявши до розгляду понад 46 мільярдів виписок, аналізів та висновків лікарів, ідеться на Quartz, пише «Є!» з посиланням на УП Життя.

Ця інформація охоплює 11 років роботи у 2 лікарнях – Медичному центрі Університету Каліфорнії (2012-2016 роки) та Медичного центру Університету Чикаго (2009-2016 роки).

Головне, чому хочуть навчити штучний інтелект дослідники – прогнозувати смерть пацієнта за 48-24 години, що дасть лікарям більше часу та можливостей для прийняття рішень, що зможуть врятувати їм життя.

 

Найбільші труднощі, які доводиться долати дослідникам – це дуже обширні, неспівмірні та погано марковані записи у медичних картках пацієнтів.

Автоматизовані системи штучного інтелекту погано "розуміють" додаткові письмові замітки до проведених медичних тестів.

Аби подолати ці незручності, розробники Google використали три нейронні мережі глибокого навчання.

Дослідники розробляли дані і намагалися визначити, які з них впливають на остаточний результат більше, ніж інші. А далі – "навчили" штучний інтелект зосереджуватися на важливих даних, а другорядні пропускати.

Читайте також:У Китаї за їжу можна сплатити обличчям