Політика
30 січня 2018
Львівська облрада дозволила вивішувати бандерівський прапор на адмінбудівлях
На знак вшанування пам’яті Героїв національно-визвольних змагань червоно-чорний прапор має підніматися у траурному оформленні.
news-image

Львівська облрада прийняла рішення про використання прапора національно-визвольної боротьби українського народу – червоно-чорного прапора – на території Львівської області.

Це рішення депутати прийняли на сесії 30 січня, передає кореспондент IA ZIK, пише «Є!».

Відповідно до рішення, рекомендовано підняття біля адміністративного будинку Львівської облради та на інших будівлях органів місцевого самоврядування червоно-чорного прапора у певні дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв.

На знак вшанування пам’яті Героїв національно-визвольних змагань червоно-чорний прапор має підніматися у траурному оформленні.

Також рекомендовано керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань Львівщини вивішувати прапор на будівлях у визначені дні.

Відповідно до вказаного переліку, вивішування червоно-чорного прапора доцільне 1 січня у день народження Степана Бандери, 3 лютого – у день створення ОУН, 5 березня – у річницю з дня смерті головнокомандувача УПА Романа Шухевича, 14 червня – у день народження Євгена Коновальця тощо. 

Читайте також:Президент Польщі проаналізує закон, що забороняє «бандерівську ідеологію»