Події
30 січня 2018
Одне із міст Київщини на невизначений час повністю відключили від газу
Подачу сьогодні, 30 січня, припинив «Київоблгаз».
news-image

25-тисячне місто Славутич на Київщині повністю залишилося без газу. Його подачу сьогодні, 30 січня, припинив "Київоблгаз" – через борги теплопостачального підприємства.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Станом на 30 січня 2018 року НАК "Нафтогаз України" не виділив для жителів м. Славутич необхідні об’єми природного газу на січень цього року через заборгованість. Відповідно до постанови НКРЕКП №2494 від 30.09.2015 р. ПАТ "Київоблгаз" здійснює розподіл природного газу споживачам, зокрема виробникам теплової енергії, виключно за наявності у них підтверджених обсягів (лімітів) природного газу на відповідний розрахунковий період відповідно до укладеного договору постачання. Через відсутність у КП УЖКГ м. Славутич підтверджених НАК "Нафтогаз України" обсягів природного газу на січень 2018 року, ПАТ "Київоблгаз" не має підстав для подальшого розподілу обсягів природного газу", - пояснили на підприємстві.

У "Київоблгазі" зазначили, що враховуючи ці обставини вони й призупинили постачання газу споживачам Славутича, "оскільки його подальше використання із газорозподільної системи без підтверджених лімітів є несанкціонованим відбором природного газу і порушує чинне законодавство".

Читайте також: Україна припинила подачу води в «ЛНР» через накопичені з 2015 року величезні борги