Україна
31 січня 2018
В СБУ назвали кількість українських заручників, які утримуються в ОРДЛО
Представник спецслужби відмовився назвати можливу дату нового обміну полоненими.
news-image

У руках терористів на Донбасі залишаються 108 громадян України, котрі незаконно позбавлені волі в районах, окупованих проросійськими бандитськими формуваннями. Таку цифру озвучив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"На сьогодні звільнена або знайдена 3221 людина. Офіційно заручниками вважаються ще 108 осіб, які незаконно утримуються на території ОРДЛО. Зниклими безвісти є 398 осіб", - розповів він.

 Представник спецслужби відмовився назвати можливу дату нового обміну полоненими. 

"Ми не анонсуємо майбутніх реалізацій і проведення операцій зі звільнення заручників, бо в процес звільнення залучено дуже багато людей", – пояснив Тандіт.

 Водночас віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко запевнила, що пріоритетною темою переговорів у гуманітарній групі в Мінську є звільнення заручників. За її словами, робота в цьому напрямку активно продовжується. 

"Маємо конкретні пропозиції, які зараз дискутуються. Ми за максимально швидкий результат і все для цього робимо. Також українська сторона гостро підняла питання звільнення українців в тюрмах РФ. Ми маємо певні ініціативи в цьому напрямку й прагнемо розблокувати процес звільнення політв'язнів", - повідомила Геращенко на власній сторінці у Facebook.
Читайте також: Волкер передав Суркову список українських заручників для обміну
Читайте також: Кабмін виділив по 100 тис. грн звільненим заручникам