Суспільство
1 лютого 2018
На заміну лікам: чим можна ефективно знизити тиск
Підвищений тиск здатний провокувати стан перманентного стресу.
news-image

Експертна рада вчених з Шотландії прийшов до висновку, що зниження кров'яного тиску - це надзвичайно важливий нюанс для того, щоб людина жила якомога довше і відчувала себе здоровою. На думку вчених, людина повинна не забувати про регулярні помірні фізичні навантаження, а також введення в свій раціон якомога більшої кількості фруктів.

Інформує «Є!», з посиланням на healthyliving.com.ua.
 
Таким чином, спорту слід приділяти 30 хвилин на день щонайменше. Це може бути навіть активна ходьба або катання на велосипеді, адже головне - не «захоплюватися» сидячим способом життя. Підвищений тиск здатний провокувати стан перманентного стресу, тому переживання слід зводити на мінімум, тому медитація також повинна стати важливою частиною дня. Їй слід приділяти до 20 хвилин часу.

Крім цього, важливу роль відіграє вміст в організмі магнію, який надходить з вживанням горіхів і шоколаду. Крім цього, досить часто підвищений тиск стає причиною різкого погіршення здоров'я літніх людей, які страждають від надмірної ваги, тому найбільш оптимальним буде дієта, що включає правильне харчування, фрукти і різноманітні овочі. З харчування повністю слід виключити вкрай шкідливі транс-жири, і скоротити насичені жири.
 
Також слід дещо скоротити кількість кофеїну і солі в щоденному раціоні. Бажано вживати менше спиртного і необхідно відмовитися від сигарет.

Читайте також: Пік епідемії кору прогнозують на лютий-березень цього року