Суспільство
1 лютого 2018
Каденюка поховають 2 лютого на Байковому кладовищі
Прощання буде в клубі Кабміну з 11:00 до 13:00. Ховати будуть на Байковому кладовищі, церемонія відкрита для всіх охочих.
news-image

Прощання з першим космонавтом України відбудеться в клубі Кабміну з 11:00 до 13:00, пише «Є!» з посиланням на Главком.

Першого українського космонавта Леоніда Каденюка поховають завтра, 2 лютого, на Байковому кладовищі. Про це повідомили у прес-службі Державного космічного агентства України.

«Завтра, 2 лютого, у п’ятницю (відбудуться похорони — ред.). Прощання буде в клубі Кабміну з 11:00 до 13:00. Ховати будуть на Байковому кладовищі, церемонія відкрита для всіх охочих», — повідомили у прес-службі.

 

Нагадаємо, Леонід Каденюк пішов з життя на 68-му році життя у Києві, в парку Царське село. 

Як розповіли родичі космонавта, Каденюк вранці в середу, 31 січня, вийшов на традиційну ранкову пробіжку в парк. Під час пробіжки у нього стався серцевий напад.

«Він був госпіталізований в лікарню, проте врятувати йому життя медикам не вдалося», - повідомили в Державному космічному агентстві.

Довідка:

Леонід Каденюк народився 28 січня 1951 року.
Каденюк — генерал-майор Збройних Сил України, заступник Генерального інспектора Генеральної військової інспекції при Президентові України з питань авіації і космонавтики.
В період з 19 листопада по 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському БТКК «Колумбія» місії STS-87. Під час польоту виконував біологічні експерименти спільного українсько-американського досліду з трьома видами рослин: ріпа, соя і мох. Основна мета проведення експериментів — вивчення впливу стану невагомості на фотосинтетичний апарат рослин, на запліднення та розвиток зародка, на експресію генів у тканинах сої і ріпи, на вміст фітогормонів у рослинах ріпи, на вуглеводний метаболізм та ультраструктуру клітин проростків сої, на процес ураження проростків сої патогенним грибом фітофтори.