Суспільство
2 лютого 2018
Харківський бабак Тимко передбачив весну через шість тижнів
Сьогодні Тимко передбачив не лише прихід весни, а й життя на Марсі.
news-image

Весну через шість тижнів передбачив популярний на Харківщині чотирилапий синоптик - бабак Тимко, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

Тимко, який живе разом з іншими тваринами на біостанції Харківського національного університету ім.Каразіна в селищі Гайдари Зміївського району, не дуже хотів вибиратися з теплої нори, і не побачивши свою тінь, одразу ж повернувся в нору, тим самим, передбачив ще кілька холодних тижнів.

"Судячи з нинішньої реакції Тимка, весна цього року прийде не раніше, ніж через 6 тижнів, а в лютому ще будуть морози", - коментує начальник біостанції, доктор біологічних наук, професор Віктор Токарський.

Варто зазначити, що схожої точки зору дотримується і головний синоптик Харківського гідрометцентру Євгенія Ляшенко:

"Зима цього року почалася пізно, температура нестійка, коливається від плюса до мінуса. За даними науки, середньокліматичний прихід весни очікується 23 березня".

А сьогодні Тимко передбачив не лише прихід весни, а й життя на Марсі, обравши потрібну із запропонованих йому табличок з варіантами відповідей.

На честь бабака на території біостанції відкрито пам'ятник, створений на кошти земляків: фігура бабака, який став символом Слобожанщини, увічнена у повний зріст.

Що стосується "особи" бабака, то це Тимко Третій - нащадок бабака Тимка Першого: він почав передбачати погоду 2 лютого 2012 року. Тоді ж він зробив прогноз щодо чемпіонату Європи з футболу, що у фіналі зустрінуться Україна і Польща.

Як повідомлялося, День бабака 2 лютого відзначають на біостанції університету ім.Каразіна з 2004 року за прикладом Дня бабака у штаті Пенсильванія (США), де бабака Філа свого часу назвали світовим синоптиком.

Читайте також: Аслунд: Українська влада дбає про власне збагачення, а не про добробут населення