Події
2 лютого 2018
У Франції розбилися два військові вертольоти, загинуло 5 осіб
Поки не відомо, що стало причиною трагедії.
news-image

Два військових гелікоптери розбилися на півдні Франції, загинуло щонайменше п'ятеро людей. Про це повідомляє ВВС, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Інцидент стався на озері Карсе, на північ від Сен-Тропе. На місці події у районі Вар працюють рятувальники. Вони шукають шосту людину, яка перебувала на борту одного з вертольотів.

Поки не відомо, що стало причиною трагедії.

Обидва гелікоптери типу "Газель" (Aérospatiale Gazelle) належали до військової школи Ealat, повідомили чиновники. У школі проходили навчання пілоти армії та інших військових установ.

На сайті школі повідомляють, що в її авіапарку - 82 повітряних судна. Навчання в закладі проходять французькі, іспанські та німецькі пілоти.

Довідково: Вертольоти Aérospatiale Gazelle знаходяться на озброєнні французької армії з 1970-х років. Їх використовували для перевезення військових в Малі, а також під час проведення там антитерористичних операцій.

2003 року вертоліт Aérospatiale Gazelle зазнав краху, коли врізався в лінію електропередач у французькому муніципалітеті Келюс. Жертвами аварії стали чотири людини.

Читайте також: На Луганщині сержант військового комісаріату вимагав хабар у місцевого жителя
Читайте також: В Канаді розбився на згорів гелікоптер: є загиблі