Події
3 лютого 2018
Мер Хмельницького із накладними вусами вийшов з лопаю для прибирання снігу
Перехожі у балакучому двірникові мера переважно не впізнавали.
news-image

У проекті "Мер під прикриттям" узяв участь міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. Йому дісталася робота двірника, котрий розчищає від снігу доріжки біля житлових багатоповерхівок міста, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Чиновника загримували накладними вусами та перукою, вдягли у фірмовий одяг комунальників і дали в руки широку лопату. Принагідно мер нарікає, що мешканців на суботники не виженеш, бо ті не хочуть гуртуватися й господарювати замість жеків. 

"Маємо 330 ОСББ, це десь 30% від житлового фонду. Немає великої активності. Небагато бажаючих брати відповідальність на себе. Легше сказати, що є поганий жек, який нічого не робить", - констатував Симчишин.


Перехожі у балакучому двірникові мера переважно не впізнавали, хоча при ближчому спілкуванні знаходилися уважні містяни, від пильності яких вуса і перука не врятували. Жителі скаржилися на заварені сміттєпроводи, невдале розташування сміттєвих баків у дворах, стан міського транспорту, мріяли про новий асфальт і бордюри тощо. Попри критику, мер виглядав натхненним. 

"Коли ти на вулиці зустрічаєш людину незнайому, вона тобі тисне руку і каже "дякую", працювати хочеться набагато краще. З іншого боку, коли кажуть, ми бачим, що ви робите, але я б зробила так і так – це теж корисно", - каже він.

Один із найоригінальніших компліментів Симчишину зробив чоловік із балкону своєї квартири.

"Містом ви керуєте набагато краще, ніж прибираєте цей сніг", - зауважив він.

Мер тим часом допоміг латати водогін, розпиляв на альтернативне паливо для котелень викинуті ялинки та повернувся відпочивати до свого кабінету. Посадовець лишився задоволений такою розвідкою та пообіцяв, що вона не остання, бо принесла чимало користі: багато людських побажань були доречними і він узяв їх собі на олівець. 

Читайте також: Оголошений у розшук Корнійчук сам прийшов до ГПУ