Суспільство
3 лютого 2018
Українська сторона СЦКК: Донбас на межі екологічної катастрофи
Без гарантій безпеки з боку бойовиків підприємства на Донбасі не можуть провести ремонт хімічно небезпечних виробництв.
news-image

Бездіяльність ватажків бойовиків в окремих районах Донецької області (ОРДО), які ігнорують заявки підприємств Донбасу про надання гарантій безпеки, найближчим часом може призвести до аварійних ситуацій із непередбачуваними наслідками. Про це у Facebook повідомила українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі (СЦКК), передає «Є!».

У СЦКК зазначили, що через відсутність гарантій підприємства не можуть провести обслуговування і ремонт на критичних об'єктах інфраструктури.

Термінового реагування потребує ситуація, що склалася на об’єктах шламонакопичувача третьої черги промислових відходів коксохімічного виробництва ТОВ НПО “Інкор і Ко” (розташоване поблизу населеного пункту Новгородське, Донецька область). Велика кількість опадів та сезонні коливання температури потребують негайного проведення робіт із обслуговування та поточного ремонту об’єктів шламонакопичувача, – ідеться в повідомленні.

Зазначено, що на підприємстві необхідно відремонтувати насос трубопроводу повернення освітленої води з шламонакопичувача на підприємство, інакше можливий перелив хімічно небезпечних речовин через дамбу. Сама дамба і шламопроводи потребують обстеження та засипання глиною.

СЦКК і представники аварійно-рятувальної служби фенольного виробництва погодили список необхідних робіт на об'єкті, однак роботи неможливо провести без гарантій безпеки з боку ОРДО.

Подібні дії (бездіяльність) ватажків ОРДО можуть призвести до екологічної катастрофи на Донбасі, наслідки якої відчують на собі всі жителі по обидві сторони лінії розмежування, – наголосили у СЦКК.