Суспільство
4 лютого 2018
Потужний снігопад атакує Закарпаття: заблоковані дороги, знеструмлені села
Негода в Україні: на Закарпатті снігопади заблокували автотраси.
news-image

У суботу, 3 лютого, на Закарпатті випала велика кількість снігу. Внаслідок сильних опадів у високогірних районах області на автошляхах ускладнено рух вантажівок. Без світла залишилися 19 населених пунктів регіону.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Закарпатській області, передає «Є!».

Рятувальники зазначають, що не всі вантажівки можуть подолати засніжені траси, тож допомогу в буксируванні їм надають підрозділи оперативно-рятувальної служби.

Так, станом на 21:00 рятувальники відбуксирували вже 29 автомобілів, які застрягли на засніжених трасах Закарпаття. Надзвичайники наголошують, що здебільшого це трапляється внаслідок того, що водії не замінюють вчасно ґуму на зимову й не обладнують колеса ланцюгами проти ковзання.

За даними ДСНС, на сьогодні для забезпечення проїзду та попередження зупинки руху транспорту на закарпатських автошляхах у цілодобовому режимі чергує спеціальна техніка. Усього від Управління ДСНС у Закарпатській області залучено 7 одиниць техніки та 19 рятувальників.

Зазначається, що внаслідок налипання мокрого снігу впали 3 дерева у Воловецькому, Великоберезнянському та Перечинському районах. У всіх трьох випадках рятувальники розпиляли деревину та усунули з місць падіння.

Повністю залишаються знеструмленими 14 населених пунктів.