Політика
6 лютого 2018
Розпочалась робота восьмої сесії Верховноі Ради VIII скликання
У залі присутні 357 нардепів.
news-image

Сьогодні о 10:00 відбулось урочисте відкриття восьмої сесії Верховної Ради України VIII скликання, передає кореспондент «Є!»
У сесійній залі парламенту зареєструвалось 357 народних депутатів.

На відкритті сесії були присутні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, члени Уряду, керівники центральних органів виконавчої влади, керівники судової гілки влади, глави дипломатичних представництв іноземних держав тощо.

Після того, як у виконанні хорової капели "Думка" пролунав Гімн України, спікер Верховної Ради Андрій Парубій звернувся із промовою до парламентаріїв.

Зокрема, він звернув увагу на ключові прерогативи нової сесії.

"Немає сумнівів, що у той час, коли українська армія стримує російську агресію, головним питанням має бути питання безпеки і оборони... Серед цього блоку питань я б визначив закон про національну безпеку, який важливий не тільки для реформи сектору безпеки, а також для інтеграції України в НАТО", - наголосив Андрій Парубій.

Також він зауважив, що парламентаріям необхідно "зробити наступний крок" у судовій реформі, зокрема, розглянути й прийняти закон про Антикорупційний суд.

Ще одним важливим блоком питань, на думку спікера, є питання євроінтеграції та економіки, а також - кадрові призначення.

"Це призначення членів Центральної виборчої комісії, вже є подання від президента... Та призначення голови Національного банку України та уповноваженого з прав людини", - сказав Андрій Парубій.
Читайте також: Відповідальність за загострення українсько-польських відносин лежить на польській стороні - нардеп