Київ
6 лютого 2018
Кличко: «Занедбані з вини власника історичні будинки ми повертатимемо до комунальної власності»
Мер Києва додав, що питання повернення будівель з приватної у комунальну власність потребуватиме певного часу, адже необхідне дотримання усіх юридичних процедур.
news-image
Занедбані через бездіяльність власників історичні будинки столична влада повертатиме до комунальної власності. Таке політичне рішення може бути ухвалене вже найближчим часом. Про це в коментарі журналістам повідомив мер Києва Віталій Кличко, пише «Є!» з посиланням на портал kiev.klichko.org.
"Хочу попередити власників тих будівель, які знаходяться в занедбаному стані: ми будемо зараз розглядати і ухвалювати політичне рішення Київради щодо повернення таких будинків у власність громади",- заявив журналістам міський голова. Він зауважив, що руйнуються історичні будівлі через те, що їх власники не вкладають кошти в реставрацію чи підтримку будівель у належному стані або ж навмисно підпалюють їх.

Кличко додав, що питання повернення будівель з приватної у комунальну власність потребуватиме певного часу, адже необхідне дотримання усіх юридичних процедур.

"Ми працюємо виключно у правовому полі. І, на жаль, це потребує трохи більше часу для того, щоб зібрати відповідні документи, звернутись до прокуратури і, відповідно, судів, які ухвалюють рішення. Політичне ж рішення ми будемо приймати найближчим часом на сесії Київради",- відзначив Кличко.

Він наголосив, що завдання міської влади - вберегти історичні будівлі від руйнування, щоб Київ залишався старовинним, історичним містом.

Читайте також:У Києві велосипедисти виступили проти збільшення швидкості у місті

Читайте також:Кличко доручив зупинити роботу заводу «Фанплит», поки проблему зі шкідливими викидами не буде вирішено