Україна
7 лютого 2018
Україна посіла 39-те місце у рейтингу бюджетної прозорості серед 115-ти країн
Рейтинг IBP є рейтингом бюджетної прозорості, який за єдиною методологією аналізує бюджети 115-ти країн і складається незалежними експертами раз на два роки.
news-image

Експерт «Центру Ейдос» Володимир Тарнай повідомив, що за підсумками 2017 року Україна посіла 39-те місце з 115-ти в міжнародному рейтингу бюджетної прозорості. Про це він заявив під час прес-конференції компанії International Budget Partnership в Україні, пише «Є!»  з посиланням на «Економічна правда».

В порівнянні з 2015 роком, коли в останній раз виходив рейтинг, Україна виросла на 14% і піднялася вгору на 18 позицій.

«Україна за рівнем прозорості бюджету зайняла 39 місце в світі із загальною кількістю нарахованих балів - 54. За рівнем суспільної участі в бюджетному процесі - набрала 30 балів, а за рівнем бюджетного контролю - 83», - повідомив Тарнай.

Рейтинг IBP є рейтингом бюджетної прозорості, який за єдиною методологією аналізує бюджети 115-ти країн і складається незалежними експертами раз на два роки. Рейтинг враховує рівень бюджетної прозорості, оцінює надання центральним урядом своєчасного доступу до восьми ключових бюджетних документів. Кожна країна отримує оцінку у балах із 100 можливих.

Раніше повідомлялося, що Україна опинилася на останньому місці серед країн Європи в рейтингу економічних свобод.

Читайте також:ЄС надав більше € 17 млн на українські наукові проекти