Світ
7 лютого 2018
Жителя Нью-Йорка засудили до 18 років в'язниці за звинуваченням у підтримці ІДІЛ
Вирок був винесений окружним суддею Марго Броді в Брукліні.
news-image

Жителя Нью-Йорка Омара Салеха засуджено до 18 років позбавлення волі за звинуваченням у підтримці терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) і нападі на поліцейського. Про це пише «Є!» з посиланням на 112.

Вирок був винесений окружним суддею Марго Броді в Брукліні. Салех визнав себе винним і "щиро кається", заявила його адвокат Дебора Олсон.

Салех був затриманий в червні 2015 року, коли він разом з другом прямував до мечеті. За чоловіками було організовано стеження. Пізніше Салех визнав, що в 2015 допоміг жителю Нью-Джерсі Надер Саадеху організувати поїздку до Йорданії для підтримки ІДІЛ. Але той був затриманий в аеропорту перед вильотом.

Всього в США, за даними Reuters, 157 особам були пред'явлені звинувачення в підтримці ІДІЛ.

Нагадаємо, що "Ісламська держава"(ІДІЛ) - міжнародна ісламістська терористична організація, що діє переважно на території Сирії та Іраку. Крім Сирії та Іраку, ІДІЛ або підконтрольні їй угруповання також контролюють невеликі захоплені території в Афганістані, Єгипті, Ємені, Лівії, Нігерії, Сомалі, ДР Конго і ведуть терористичну діяльність також в Алжирі, Індонезії, Північному Кавказі, Лівані, Пакистані, Саудівській Аравії, Тунісі, Філіппінах і деяких інших країнах.

Військові дії місцевих сил проти ІДІЛ активно підтримують міжнародна коаліція країн Заходу на чолі з США і ряд інших країн. Багатьма державами ІДІЛ визнана терористичною організацією.

Читайте також:В Одесі на базі відпочинку в річці знайшли загиблих чоловіка та жінку