Світ
7 лютого 2018
В Ужгороді відновило роботу представництво МЗС
Представництво МЗС в Ужгороді було ліквідоване у 2010-му році в рамках так званої бюджетної оптимізації видатків на забезпечення роботи міністерств і відомств.
news-image
Кабінет міністрів України на засіданні 7 лютого ухвалив рішення про відновлення роботи представництва Міністерства закордонних справ в Ужгороді.

Про це повідомила у Facebook віце-прем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"Щиро вітаю давно назріле сьогоднішнє рішення Кабміну про відновлення роботи представництва МЗС в Ужгороді. Рада, що уряд підтримав пропозицію МЗС, і скоро представництво знову розпочне свою роботу", - написала Климпуш-Цинцадзе.

Вона нагадала, що представництво МЗС в Ужгороді було ліквідоване у 2010-му році в рамках так званої бюджетної оптимізації видатків на забезпечення роботи міністерств і відомств.

Як зазначила Климпуш-Цинцадзе, однією з головних причин виникнення проблем зі сприйняттям "мовної" статті освітнього закону нашими сусідами та відповідно - національними меншинами стала саме інституційна слабкість та багатодесятирічне недопрацювання центральної та місцевої влади в регіоні. 

Вона визнала, що одне представництво МЗС не зможе виконати всіх завдань, але це крок у правильному напрямку, що точно підвищує відповідальне впровадження державної політики та посилює захист національних інтересів країни. 

"Зрештою, представництво МЗС в регіоні, який межує з чотирма європейськими країнами, де є 18 пунктів пропуску, кілька дипломатичних установ іноземних країн, є просто життєвою необхідністю. Вірю в те, що такі дії уряду стануть добрим сигналом для всіх мешканців Закарпаття, незалежно від національності, і для наших європейських партнерів", - резюмувала Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також:Уряд пропонує офіційно ввести військові привітання «Слава Україні» – «Героям слава»