Події
7 лютого 2018
На Харківщині поліція затримала етнічну групу, яка збувала наркотики іноземцям, та вилучила у них канабіс на 400 тисяч гривень
Допомагала подільникам зберігати наркотики 37-річна уродженка Сумської області, яка мешкала у передмісті Харкова.
news-image

У Харківській області 6 лютого поліція затримала етнічну групу, яка збувала наркотики іноземцям, та вилучила у них понад кілограм канабісу на суму 400 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області на своїй сторінці у Facebook, пише «Є!» з посиланням на 112.

Працівники поліції здійснили 8 обшуків на території Харківської й Полтавської областей, під час яких вилучили більше кілограму наркотичної речовини, розфасованої для реалізації.

"Затримано усіх членів злочинної групи із ознаками організованості у складі 5 осіб, сформованої на етнічній основі із міжрегіональними зв'язками", - повідомляє прес-служба.

Зазначається, що організував діяльність 36-річний громадянин Палестини. Він відповідав за поставки наркотиків, їх збут, а також розподіляв обов'язки між іншими членами групи та контролював грошові прибутки.

Допомагала подільникам зберігати наркотики 37-річна уродженка Сумської області, яка мешкала у передмісті Харкова. Жінка розфасовувала товар по дозам для подальшої реалізації, та вела бухгалтерію.

У складі групи також діяли 22-річний одесит та 25-річний громадянин Іраку, які збували наркотики виключно студентам-іноземцям, які навчалися у вишах Харкова.

Канал надходження наркотиків до міста налагодив 55-річний громадянин Єгипту, який мешкав у Полтаві та відповідав за поставки наркотичних засобів та подальший їх розподіл.

Слідчі дії проводять у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 ("Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів") Кримінального кодексу.

Під час обшуків за адресами мешкання фігурантів працівники поліції вилучили 105 фасованих пакетів із наркотичною речовиною та матеріальні цінності, отримані в злочинний спосіб, – грошові кошти на суму майже 41 тис. гривень, банківські картки, документи на право власності житла, мобільні телефони.

Усі фігуранти затримані в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна.