Події
7 лютого 2018
Суд продовжив арешт Зайцевій і Дронову на 2 місяці та призначив перше засідання по суті на 19 лютого
Потерпілі та їхні представники повністю підтримали позицію прокуратури щодо збереження вже призначеного запобіжного заходу.
news-image

Київський районний суд Харкова продовжив на 60 діб арешт без права внесення застави для двох підозрюваних - водія Lexus Олени Зайцевої і водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронорва у справі про резонансну ДТП, внаслідок якої загинули 6 людей. Про це повідомляється на сайтіпрокуратури Харківської обл., пише «Є!» з посиланням на 112.

Крім того, суд вирішив не повертати обвинувальний акт щодо Зайцевої та Дронова до прокуратури і визнав можливим призначити розгляд справи по суті.

Перше засідання у справі про ДТП у Харкові відбудеться 19 лютого о 14:00. 

"Потерпілі та їхні представники повністю підтримали позицію прокуратури щодо збереження вже призначеного запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

Зайцева не заперечувала проти задоволення клопотання прокурорів.

У той же час Дронов висловився проти задоволення клопотання. Його захист наполягав на зміні запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету.

Як повідомлялося, обвинувальний акт за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людей (ч. 3 ст. 286 КК України) було направлено до суду минулого тижня.

Резонансна ДТП у Харкові сталася увечері 18 жовтня. Олена Зайцева, прийомна дочка відомого бізнесмена Василя Зайцева, перебувала за кермом автомобіля Lexus RX. Встановлено, що вона проїхала на червоне світло, що стало причиною зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg, яким керував Геннадій Дронов. За даними ЗМІ, він є місцевим рітейлером.

Під час судового засідання сторона обвинувачення стверджувала, що дівчина під час ДТП перебувала під впливом опіатів. У свою чергу захист заявив, що Зайцева вживала заспокійливе перед експертизою.

Захист Дронова звинувачення спростовував, заявляючи, що водій Touareg їхав на зелене світло. Раніше Дронов проходив у справі як свідок. Пізніше суд відмовився визнати його потерпілим.

На початку листопада Геннадію Дронову повідомили про підозру у порушенні ч. 3 ст. 286 КК України ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян"). По цій статті звинувачують і Олену Зайцеву.

Читайте також:Екс-голова Миколаївської облради загинув у жахливій  ДТП (фото)