Суспільство
8 лютого 2018
У посольстві України в Москві відбувся флешмоб у день народження Сущенка (фото, відео)
Сьогодні незаконно затриманому і заарештованому російськими силовиками українському журналісту Роману Сущенку виповнилося 49 років.
news-image

У посольстві України в Москві відбувся флешмоб із нагоди дня народження українського журналіста Романа Сущенка, незаконно утримуваного в СІЗО «Лефортово». Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, українські дипломати, щоб висловити підтримку Сущенку, підготували банер із написом: «З Днем народження, Роман!» і хештегом FreeSushchenko, пише «Є!».

Тимчасовий повірений у справах України в РФ Руслан Німчинський повідомив, що консул вирушив до СІЗО на зустріч із Сущенком та особисто передасть вітання.

«Ми бажаємо йому твердості духу і міцного здоров'я. У нас є надія, і все робимо для того, щоб наступний день народження Роман зустрів у колі друзів і рідних», - сказав Німчинський.

Він відзначив, що ситуація з відвідуванням українських політв'язнів ніколи не була легкою. Німчинський додав, що консули відвідують українців не тільки в Москві, а й у інших регіонах.

«Іноді наші консули долають до тисячі кілометрів за кермом, щоб надати сприяння і допомогу - моральну і фінансову», - сказав він.

Україна зробить усе можливе, щоб журналіст Роман Сущенко якнайшвидше повернувся додому, як і інші українці, які перебувають у заручниках у Росії, в окупованому Криму та на Донбасі. Про це у Facebok заявив президент України Петро Порошенко.

Як повідомлялося, ФСБ РФ 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента «Укрінформу» Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації, що представляють державну таємницю».

Кримінальну справу стосовно журналіста було порушено за статтею «шпигунство». 24 січня 2018 року суд у Москві продовжив арешт Сущенку до 30 березня.

Читайте також:Україна закликала міжнародні організації вжити заходів для звільнення журналіста Сущенка