Події
8 лютого 2018
Рідні померлої від кору жінки з Надвірної звинуватили лікарів у її смерті
Медики неправильно встановили діагноз та призначили неправильне лікування, оскільки кір не міг дати таких ускладнень.
news-image

Нещодавно у Івано-Франківській обласній інфекційній лікарні померла 25-річна Ірина Остап’юк. За версією медиків, смерть настала від ускладнень кору. Однак рідні померлої вважають, що у смерті дівчини винні лікарі, повідомляє ТСН, пише «Є!».

Зазначається, що протягом двох тижнів жінку лікували у Надвірнянській районній лікарні. Медики діагностували у неї кір. Але вже через добу після госпіталізації у пацієнтки почав боліти живіт, була різка фізична слабкість та головокружіння. Всі ці симптоми є нехарактерними для кору.

За словами вдівця Ігоря Остап’юка, з кожним днем стан його дружини погіршувався. У неї посиніли ноги та боліло все тіло. Лікарі казали, що все так має бути, а «хвора себе накручує та симулює біль», розповів чоловік померлої.

Тож родичі домоглися перевезти дівчину до обласного центру, в інфекційну лікарню. Там у хворої виявили двобічну пневмонію. Ірина перебувала у стані інфекційно-токсичного шоку третього ступеня. Медики протягом двох діб намагалися врятувати її, однак їх старання виявилися марними.

«Серцево-судинна діяльність була порушена, пішли зміни, коли страждають всі органи системи», – розповіла заступник головного лікаря Івано-Франківської обласної інфекційної лікарні Любов Андрусишин.

Родичі померлої звинуватили у смерті дівчини лікарів районної лікарні. Вони вважають, що медики неправильно встановили діагноз та призначили неправильне лікування, оскільки кір не міг дати таких ускладнень.

 

 

«Судячи з того, що нам сказала лікарка в обласній лікарні, неправильно було призначене лікування. Якщо б перше лікування було правильним і правильний діагноз був поставлений – шанси вижити жінка мала би», - стверджує двоюрідний брат померлої Іван Качанюк.

Рідні наразі готують звернення в обласну прокуратуру, в якому просять покарати винних у смерті Ірини. Також вони вимагають на час слідства відсторонити медиків з Надвірної, які лікували жінку, від роботи.

Читайте також:Вперше після 2-місячного перебування в лікарні Євгенія Власова розповіла про свою хворобу