Події
8 лютого 2018
В НБУ погодили призначення іноземця керівником «Приватбанку»
1990-го закінчив Карлів університет у Празі зі ступенем кандидата наук з математики.
news-image

Національний банк України після перевірок погодив призначення новим головою державного "ПриватБанку" Петра Крумханзла.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"08.02.2018 правління Національного банку України погодило Петра Крумханзла на посаду голови правління ПАТ "ПриватБанк", - ідеться на сторінці регулятора в Twitter.

Нагадаємо, наглядова рада "ПриватБанку" призначила новим головою правління Петра Крумханзла 10 січня цього року.

У прес-службі "ПриватБанку" зазначають, що Петр Крумханзл народився 1966-го. 1990-го закінчив Карлів університет у Празі зі ступенем кандидата наук з математики.

"На вищих керівних посадах у провідних банках Європейського союзу він проявив себе як вимогливий і прагматичний лідер, зосереджений на вдосконаленні процесів та організації надійної системи внутрішнього контролю. Він також довів свою ефективність в умовах українського банківського ринку періоду кризи 2008 року. На посаді члена правління з операційних питань у "Райффайзен Банку Аваль" Петр Крумханзл досягнув суттєвого зменшення витрат за рахунок реструктуризації мережі відділень та впровадження нових бізнес-моделей, а також адаптував банк до несприятливих ринкових умов", - зазначають у "ПриватБанку".

Крумханзл також був членом правління з операційних питань у створеній урядом Австрії компанії з управління проблемними активами Heta Asset Resolution, де він відповідав за виділення непрацюючих активів у так званий "поганий банк", а також за визначення корпоративної стратегії, забезпечення належної інфраструктури та юридичну підтримку.

Останній досвід роботи Крумханзла був пов’язаний з динамічним ринком Китаю, де він на посаді члена правління з операційних питань Home Credit керував усіма операціями банку, в складі якого працювало понад 85 тисяч працівників.

"Одна з сильних сторін пана Крумханзла - це його чіткий стиль управління, спрямований на досягнення взаєморозуміння на шляху до виконання корпоративних завдань і цілей. Крім того, він має репутацію вартої довіри та надійної людини, відкритої і прямої у спілкуванні, здатної діяти раціонально в будь-якій критичній ситуації", - хвалять свого нового голову правління у "ПриватБанку".
"У процесі оцінки кандидатів на посади у правлінні "ПриватБанку" ми передусім керувалися такими критеріями як високий професіоналізм, досвід роботи у провідних банках ЄС, орієнтованість на результат, ґрунтовний досвід з операційного управління та впровадження інструментів контролю", - сказав голова наглядової ради Енгін Акчакоча.

Він переконує, що Крумханзл відповідає цим вимогам.

"Петр відповідає усім цим основним вимогам, і він уже довів на практиці свою здатність ефективно реорганізувати слабкі сторони банків. Зосередженість на трансформаціях з метою вдосконалення операційної ефективності є його беззаперечною перевагою. Особисто на мене він справив враження натхненної і високомотивованої людини. Крім того, він зосереджуватиметься більше на операційному управлінні банком, ніж на саморекламі. Також Петр вільно володіє англійською і російською мовами, що значною мірою сприятиме ефективній взаємодії з рештою членів посиленої команди "ПриватБанку", - зазначив Енгін Акчакоча.
Читайте також: В НБУ назвали найбільш збиткові і прибуткові банки за 2017 рік