Події
9 лютого 2018
В Одесі незаконно утримували 14 осіб під виглядом лікування від алкоголізму та наркоманії (відео)
Серед них – як одесити, так і жителі інших регіонів України.
news-image

Правоохоронці виявили в приватному секторі Одеси будинок, в якому незаконно утримували 14 осіб, яких ніби примусово лікували від наркоманії та алкоголізму. Потім з'ясувалося, що подібних будинків є ще три – там утримували 66 чоловіків віком від 18 до 40 років.

Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної поліції, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Усіх постраждалих насильно утримували в приватному будинку, де були встановлені жорсткі правила дисципліни з порушенням конституційних прав людини та громадянина. Не дивлячись на те, що, згідно з законодавством України, лікування наркозалежної особи можливе лише за її згодою або за рішенням суду, жоден із жителів будинку не мав для цього відповідного судового рішення. І лікуванням це назвати було не можна", - ідеться в повідомленні.

Всі утримувані в неволі чоловіки - з наркотичною чи алкогольною залежністю або раніше судимі. Серед них – як одесити, так і жителі інших регіонів України. 

"Чоловіки утримувалися в жорстких умовах: вийти за територію домоволодіння вони не могли, адже будинок обладнаний системою охорони, а на всіх вікнах встановлені ґрати. Гуляли вони тільки усередині приміщення та лише колоною й під наглядом адміністратора. При цьому утриманців примушували багато працювати, а в разі щонайменшої спроби непокори, жорстоко їх били та не годували", - зазначили в поліції.

Правоохоронці встановили, що "організатори реабілітаційного центру є представниками одного з релігійних напрямків. Усім пацієнтам вони нав’язували свою віру та змушували молитися за їхніми правилами".

Поліція затримала організатора незаконної діяльності - 31-річного жителя Харкова, а також його подільника - 34-річного киянина, який виконував роль адміністратора. 

Читайте також: У МЗС закликали допустити українських та іноземних лікарів до Гриба
Читайте також: В МЗС повідомили про затримання 120 українських моряків у Греції через перевезення нелегалів