Спорт
9 лютого 2018
Троє уродженців України сьогодні нестимуть прапори команд-учасниць на відкритті Олімпіади-2018
Найлегендарнішим з прапороносців, звісно, буде японський стрибун з трампліна, 45-річний Норіакі Касаї, для якого Ігри-2018 в Пхьончхані будуть восьмими в кар’єрі.
news-image

Стали відомі прізвища майже всіх прапороносців, які виведуть 92 країни-учасниці ХХІІІ зимових Олімпійських ігор на церемонію відкриття змагань, яка розпочнеться сьогодні, 9 лютого, о 13:00 за київським часом, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Знаки питання стоять навпроти 19-ти країн, прапороносців яких на жодних офіційних чи неофіційних ресурсах цих країн знайти не вдалося. Серед них – Північна і Південна Кореї. То й не дивно, адже досі залишається незрозумілим – разом ці команди вийдуть чи окремо, двоє людей понесуть єдиний стяг чи це буде два полотнища поряд.

З великою долею вірогідності, стяг Індії понесе легендарний 36-річний саночник Шива Кішаван, для якого Олімпіада-2018 буде шостою в кар’єрі. Однак офіційного підтвердження цієї інформації не було, тому залишаємо навпроти Індії знак невідомості.

Найлегендарнішим з прапороносців, звісно, буде японський стрибун з трампліна, 45-річний Норіакі Касаї, для якого Ігри-2018 в Пхьончхані будуть восьмими в кар’єрі. Більше Білих Олімпіад у своїй біографії не мав жоден спортсмен в історії.

Восьмою ця Олімпіада могла бути й для німецької ковзянярки Клаудії Пехштайн. Однак Ігри-2010 у Ванкувері вона пропустила через позитивну допінг-пробу. Стяг Німеччини понесе не Клаудія, а олімпійський чемпіон Сочі-2014 у лижному двоборстві Ерік Френцель.

Як відомо, нейтральне полотнище з олімпійськими кільцями так званих олімпійських атлетів з Росії понесе обраний організаторами волонтер.

Прапороносців родом з України буде троє: біатлоністка Олена Підгрушна з Тернополя понесе синьо-жовтий прапор Батьківщини, а фристайлістка з Рівного Алла Цупер і фігурист з Києва Олексій Биченко виведуть на Олімпійський стадіон Пхьончхана команди Білорусі та Ізраїлю відповідно. 

Читайте також:Сьогодні у Пхьончхані відбудеться відкриття ХХІІІ зимових Олімпійських ігор-2018