Політика
7 лютого 2015
Сорос поставив Україну в приклад Євросоюзу
Громадянське суспільство в Україні стало активно брати участь в політиці.
news-image

Американський фінансист, глава Open Society Foundations Джордж Сорос заявив, що сьогоднішня Україна є прикладом для наслідування для Євросоюзу.

Як повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на ТАСС, таку думку він висловив в ході виступу на Мюнхенській конференції з безпеки.

За словами мільярдера, громадянське суспільство в Україні стало активно брати участь в політиці.

«Це майже унікальна ситуація участі через демократію. Дух волонтерства, народжений на Майдані, дійшов до цього. Цей дух дуже незвичайний, але люди про це майже не знають. Україна зараз - те, чим повинен бути ЄС», - підкреслив Сорос.

У той же час він звинуватив країни Заходу, що вони не виконують «принципові рішення про допомогу Києву». За його словами, Україна знаходиться на межі фінансового колапсу» і, щоб запобігти його, ЄС повинен прийняти негайні фінансові заходи».

«Україна плюс до тягот війни знаходиться на межі фінансового колапсу. Якщо це станеться, ЄС втратить Україну. Євросоюз повинен вжити негайні фінансові заходи для запобігання колапсу», - сказав Сорос, додавши, що Європа повинна виділити Україні «мільярди євро».

Він також констатував, що Євросоюз на сьогоднішній день знаходиться на стадії розпаду, тоді як Росія «знову стверджує себе».

Читайте також: Президент України прибув до ФРН для участі в Мюнхенській конференції

На думку мільярдера, одні антиросійські санкції не допоможуть у вирішенні українського конфлікту: необхідна ще і «масштабна допомогу Києву».

На початку січня The Financial Times передрекла Україні дефолт в 2015 році, у разі якщо міжнародні організації не нададуть їй додаткові фінансові ресурси. Міжнародний валютний фонд оцінює потребу України у додаткових позикових коштах у 15 мільярдів доларів.

Читайте також: Україна - головна тема чергової Мюнхенської конференції безпеки