Спорт
9 лютого 2018
Олімпіада 2018: спортсмени не хочуть навіть їздити в одному ліфті з росіянами
Багато спортсменів не хочуть навіть їздити в одному ліфті з російськими олімпійцями, які, нагадаємо, не мають права виступати під прапором своєї країни.
news-image

Олімпійці з РФ стали справжніми ізгоями Зимова Олімпіада 2018 в Пхенчхані стартує вже 9 лютого. А нещодавно стало відомо, що багато спортсменів не хочуть навіть їздити в одному ліфті з російськими олімпійцями, які, нагадаємо, не мають права виступати під прапором своєї країни, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Так, призер Олімпійських ігор 2014 російська ковзанярка Ольга Фаткуліна розповіла про зміни щодо іноземних спортсменів до атлетів з Росії, а також зазначила, що "відчуває на собі косі погляди" в олімпійському селі.

"Також чула, що інші ковзанярі обговорювали ситуацію. Деякі з них відмовляються їздити з тобою в одному ліфті. Виникає почуття незручності і образи, тому що ти не можеш відстояти своє чесне ім'я", - сказала челябінська ковзанярка в інтерв'ю пропагандистському виданню RT.

Також вона поділилася думкою про небажання Міжнародного олімпійського комітету допускати ряд виправданих російських спортсменів до Ігор 2018. 

"Перша думка, яка виникає в голові, - що нас, Росію, бояться, тому що не допускають сильних спортсменів. Можливо, на нас ображені за перемогу на Іграх у Сочі. Інших логічних пояснень у мене немає, тому що МОК ніяк не аргументує відсторонення атлетів", - вважає Фаткуліна.

Нагадаємо, Зимові Олімпійські ігри 2018 пройдуть з 9 по 25 лютого в південнокорейському місті Пхенчхан. Під час 23-ї Зимової Олімпіади пройдуть змагання по 15 видам спорту.

Читайте також:Троє уродженців України сьогодні нестимуть прапори команд-учасниць на відкритті Олімпіади-2018