Суспільство
10 лютого 2018
У військовій прокуратурі сповістили про погрози зброєю з боку адвокатів Шепелева
Екс-нардепа Олександра Шепелева підозрюють у розкраданні державного майна та держзраді.
news-image

Один із адвокатів колишнього паралментаря Олександра Шепелева міг погрожувати пістолетом представнику Генпрокуратури, щоправда адвокати підозрюваного усе заперечують.

Екс-нардепа Олександра Шепелева підозрюють у розкраданні державного майна та держзраді. Політика затримали працівники СБУ. За словами Олександра Шепелева, його викрали, знущалися, відвезли в ліс, аж потім доправили до залу суду. Дружина дізналась від безкоштовного адвоката, що її чоловік перебуває в Україні та є затриманим із численними травмами.

Як розповів Заступник начальника відділу процесуального керівництва Головної військової прокуратури Руслан Кравченко, один із захисників Шепелєва у Печерському райсуді Києва, де відбувається слухання цієї справи, погрожував зброєю працівнику ГПУ, передає «Є!» посилаючись на УНІАН.

Як було встановлено, один із захисників дістав свою зброю та погрожував, наставивши в бік працівнику Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України, погрожував зброєю, – зауважив він.

За його словами, захисник погрожував пістолетом.

Інцидент стався на першому поверсі суду. Зараз на місці поліція встановлює і фіксує всі ці події. Наразі судове засідання закінчено, і закінчено на заяві про відвід слідчому судді з боку сторони захисту, – додав Кравченко.

Натомість адвокат Шепелєва Денис Анікін усе заперечує.

Як підкреслив правозахисник, "нічого такого не відбулося" та "поліція на місці розібралася, але протокол не складала".

Водночас він наголосив, що йому нічого невідомо про погрозу зброєю.

Наскільки мені відомо, такого нічого не було. Тобто, я не бачив це особисто, а те, що мені відомо, те, що я почув, протиправного нічого не вчинялося, – констатував Анікін.