Політика
7 лютого 2015
«Сценарій нам відомий - буде війна», - Олланд пригрозив війною
Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що в разі неуспіху переговорів по українській кризі світ очікує зовсім інший сценарій.
news-image
«Сценарій нам відомий - буде війна», - сказав він.

У суботу французький лідер виступив на мюнхенській конференції з безпеки, інформує Є! Єдність.інфо.

Коментуючи ситуацію в Україні і дипломатичні зусилля Парижа і Берліна щодо вирішення конфлікту на Донбасі, Олланд заявив, що переговори є «одним з останніх шансів» для досягнення миру в регіоні. У тому випадку, якщо довготривалого вирішення кризи не буде, трапиться «відомий нам усім сценарій - він називається війною», заявив політик.  

Читайте також: Меркель: гарантій виконання Мінських домовленостей немає

Напередодні Олланд спільно з канцлером Німеччини Ангелою Меркель відвідав Київ і Москву для переговорів з президентами Росії та України. Реальні підсумки цих зустрічей поки невідомі, але за інформацією представників урядів двох країн, на міжнародному рівні ведеться розробка нового мирного договору - за словами прес-секретаря Кремля Дмитра Пєскова, документа «з імплементації мінських домовленостей».
 
Раніше сьогодні Меркель також прокоментувала підсумки зустрічі з Володимиром Путіним. За її словами, поїздка в Москву «дійсно мала сенс», але про підсумки переговорів поки рано говорити.

Читайте також: Оптимізм щодо плану Меркель-Олланда згасає

«Ми поки не знаємо, чи доб'ємося успіхів дипломатичним шляхом», - сказала канцлер ФРН.

«У новому розколі Європи ніхто не зацікавлений. Ми хочемо будувати європейську безпеку не проти Росії, а разом з нею », - зазначила вона.