Події
12 лютого 2018
У Білорусі призначений суд над українським журналістом, звинуваченим у шпигунстві
Український журналіст Павло Шаройко був затриманий співробітниками КДБ Білорусі 25 жовтня 2017 року в Мінську.
news-image

Журналіста Українського радіо Павла Шаройка судитимуть за шпигунство, повідомила Радіо Свобода його адвокат Лариса Бикова. Про це пише «Є!» з посиланням на Радіо Свобода.

«Так, суд призначений», – сказала Лариса Бикова по телефону вранці 12 лютого.

Коли розпочнеться процес і чи буде він відкритий, захисник не уточнила, пославшись на завантаженість.

У Верховному суді і КДБ Білорусі, який вів справу Павла Шаройка, інформацію про суд над українським журналістом не коментують. Процеси за звинуваченням у шпигунстві в Білорусі зазвичай проходять у закритому режимі.

Український журналіст Павло Шаройко був затриманий співробітниками КДБ Білорусі 25 жовтня 2017 року в Мінську і звинувачений у створенні в Білорусі шпигунської мережі з числа громадян країни, «які за грошову винагороду виконували його завдання збору інформації розвідувального характеру у військово-політичній сфері».

Щодо Шаройка було порушено кримінальну справу за шпигунство.

12 лютого в Чернігові суд проведе попереднє слухання справи громадянина Білорусі Юрія Політики, затриманого торік через підозру в збиранні секретної інформації на користь іноземної держави. Українські експерти висловлювали думки, що справа затриманого в Білорусі Шаройка є відповіддю на затримання білоруського громадянина в Чернігові. КДБ Білорусі спростував таки припущення.

Читайте також:За жорстоке поводження із домашніми тваринами дадуть від 2 до 3 років в’язниці