Суспільство
12 лютого 2018
Океану Ельзи присвятили новий вид квітів (відео)
Українські фіалки набувають шаленої популярності в Європі і навіть в Америці.Назви новим сортам Олена дає також доволі екстравагантні.
news-image

Понад тисяча сортів фіалок одночасно зацвіло в оранжереї вінничанки Олена Лебецької. Вона - селекціонерка і більше десяти років присвятила вирощуванню квітів. За цей час вивела навіть ексклюзивні екземпляри, пише «Є!» з посиланням на ТСН.

Тисяча видів – тисяча різних відтінків і кольорів. Для кожної свій ґрунт, температурний режим і схема поливу. Олена в оранжереї майже весь день. 

Любов до фіалок в неї почалася ще десять років тому. Жінка придбала першу квітку на базарі. А вже за рік на підвіконні квітло зо кілька десятків вазонів.

«Купила одну рослину і запитала, а які ще є. Пам'ятаю, як я бігла на наступний день, на цей базар, щоб не перекупили. Бігла, щоб вони мені тільки залишилися», - пригадує жінка.

Виростити розкішний кущ із крихітного листочка для Олени не проблема. Складніше – вивести новий сорт. Вчилася цього самостійно. За фахом вона біолог. Але їздила на курси,  читала спеціальну літературу. І недарма, нині квітникарка, одна з найкращих в Україні селекціонерів фіалок.

«Навіть якщо сіянець вийшов негарний, я знаю, що у нього в генетиці закладений сплячі ознаки, тобто, в наступному поколінні він дасть хороший результат», - переконує флористка.

Українські фіалки набувають шаленої популярності в Європі і навіть в Америці.Назви новим сортам Олена дає також доволі екстравагантні.

«Це «Океан Ельзи» на честь нашої улюбленої групи. Вона блакитна, як океан. Вакарчук напевно не знає, я скромна», - каже жінка.

Олена каже, що вирощує фіалки не заради грошей. Адже розуміння, що стала творцем зовсім нової квітки - неабияке задоволення. 

Читайте також:Білик, Сумські та заступниця міністра юстиції стали княгинями для календаря (фото)