Суспільство
13 лютого 2018
Настоятель «Десятинного монастиря» володіє двома квартирами в столиці й їздить на Porsche Cayenne
Намісником Десятинного чоловічого монастиря м.Києва отець Гедеон був призначений в липні 2009-го.
news-image

Настоятель скандального "Десятинного монастиря" в Києві отець Гедеон (Юрій Харон) володіє двома квартирами в столиці і їздить на Porsche Cayenne. Цю інформацію оприлюднив на своїй сторінці у Facebook журналіст Максим Опанасенко, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

За його словами, дані добув його колега Денис Бігус. Також опубліковано відповідь на відповідний запит журналістів, в якому зазначено наявність авто у священика.

"На фото Харон посміхається. Йому є чому радіти. Тому що в Харона - дві квартири в Києві. І Porsche Cayenne", - написав Опанасенко.

 
  

Відомо, що родом Харон із Одеси. У ченця пострижений у 1987 році. У 90-х був священиком Свято-Іллінського храму в Києві.

У 2005 році отець Гедеон став настоятелем храму Різдва Пресвятої Богородиці (Десятинний). А в липні 2009-го - рішенням Священного Синоду УПЦ архімандрита Гедеона Харона було призначено намісником Різдва Пресвятої Богородиці Десятинного чоловічого монастиря м.Києва.

Він має такі церковні нагороди: князя Володимира III ступеня, преподобного Нестора Літописця, "Різдво Христове 2000" II ступеня, медаль "15-річчя Харківського собору".

Як повідомлялося, 1 лютого кияни зібрали необхідну кількість підписів під петицією з вимогою знести храм УПЦ МП, встановлений біля фундаменту Десятинної церкви. 3 лютого учасники акції зібралися на території Національного музею історії України. На мітингу були присутні представники націоналістичної організації "СІЧ" і кияни.

Після цього архімандрит Гедеон попросив президента США Дональда Трампа допомогти захистити храм.