Суспільство
13 лютого 2018
У американки з очей витягли 14 рідкісних глистів
Хробака Thelazia gulosa знайшли в тілі людини вперше.
news-image

У американки з очей витягли 14 глистів, які ніколи до цього не водилися на тілі людини. Про це повідомив портал BuzzFeed News, передає «Є!»

Мешканка американського штату Орегон Еббі Беклі працювала на рибальському човні. Одного разу вона відчула, що в оці щось ворушиться, потерла його і витягла звідти хробака.

«Я подивилася на свій палець і побачила, як на ньому щось ворушиться. Я навіть показала хробака колезі, щоб переконатися, що я не божевільна», - розповіла вона.

Її випадок здивував і вчених. За словами паразитолога Річарда Бредбері, хробака Thelazia gulosa знайшли в тілі людини вперше.

«Вони розмножуються на поверхні ока. Там вони знаходять один одного і ... ну ви розумієте. Це дуже романтично», - зазначив він.

За словами Бредбері, у корів черв'як може викликати сліпоту, бо прогризає поверхню ока й дряпає рогівку. Однак у Беклі розвинулася лише легка форма кон'юнктивіту.

Лікарі припускають, що дівчину могла заразити польова муха, за умови, якщо вона не змахнула її з лиця відразу ж. Професор медичних наук з Гарварда Джеймс Мегуір назвав випадок «диким» і зазначив, що «був би вельми вражений, якби хтось увійшов до мого кабінету і дістав з ока черв'яків».

Thelazia gulosa проводять першу половину життя в тілі комах, а другу - паразитуючи в очних яблуках корів, коней і іноді яків.