Події
13 лютого 2018
Пентагон просить про рекордний бюджет через російську загрозу
Російські військові літаки за останні кілька місяців брали участь у декількох випадках зіткнень із американськими військовими літаками над Чорним морем і Сирією.
news-image

Міністерство оборони США звернулося до Конгресу з проханням затвердити на 2019-й бюджет на оброну у розмірі 6 млрд. Причиною називають загрозу з боку Китаю та Росії.

Бюджет стане одни із найбільших в історії обронного відомства, повідомляє «Є!» з посиланням на Gazeta.

Президент США Дональд Трамп всиловився з приводу цієї пропозиції. Американська армія буде сильнішою, ніж будь коли раніше. Збільшиться арсенал практично всіх видів зброї, - заявив він.

Адміністрація Трампа одночасно намагається "пропихнути" скорочення витрати на міжнародну допомогу та зовнішньополітичну діяльність.

Бюджет збільшиться на $ 80 млрд у порівнянні з бюджетом на 2018-й. Гроші підуть на протидію загрозам Росії та Китаю.

"Велика конкуренція за владу, а не тероризм виникла як центральний виклик безпеці та процвітанню в США", заявив головний радник секретаря з питань оборони США Девід Норквіст.

Росія порушила кордони сусідніх держав і намагається всіляко накладати заборону на економічні, дипломатичні та безпекові рішення інших країн. Москва також намагається зруйнувати Організацію Північноатлантичного договору - західний альянс після закінчення Другої світової війни, який був оплотом безпеки в Західній Європі, говориться в бюджетному документі.

Російські військові літаки за останні кілька місяців брали участь у декількох випадках зіткнень із американськими військовими літаками над Чорним морем і Сирією. Таким чином Москва кидає виклик американського впливу. Росія регулярно влаштовує паради, аби продемонструвати свою військову міць.

Читайте також:Від Трампа вимагають нових санкцій проти Росії