Світ
13 лютого 2018
Таїланд обмежить відвідування деяких островів туристами
Одним з перших місць, де буде обмежено відвідування і введені нові правила, стануть Сіміланські острови.
news-image

Департамент національних парків і охорони дикої природи Таїланду планує обмежити відвідування туристами майже всіх курортних островів, повідомляє у вівторок тайське видання The Nation, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Через величезну кількість туристів острови-національні парки перетворилися на гори сміття, яке залишають на пляжах, а їх акваторія покрита масними плямами від човнів і катерів, на дні моря також багато сміття", - сказав керівник департаменту Сонгтам Суксаванг.

Відомство планує рівномірно розселяти туристів по островах Таїланду. Між островами будуть побудовані пірси, щоб зберегти корали. Також планується встановити плавучі центри для відпочинку туристів. Для в'їзду на острови буде передбачений електронний квиток, щоб контролювати турпотік. Одним з перших місць, де буде обмежено відвідування і введені нові правила, стануть Сіміланські острови.

За словами керівника департаменту, якщо вжиті заходи не сприятимуть розвантаженню островів і збереженню навколишнього середовища, то плата за відпочинок на них буде зростати.

Раніше в Таїланді набрав чинності закон про заборону куріння на пляжах, прийнятий в листопаді минулого року. Тепер порушникам загрожує рік в'язниці або штраф у понад $ 3 тис.

Як повідомляло тайське міністерство навколишнього середовища, мета заборони - очистити пляжі від величезного числа недопалків, які до вечора килимом покривають пісок.

Закордонний турпотік до Таїланду в 2018 році, як передбачається, досягне 37,5 млн відвідувань.

Читайте також: Фінляндія вперше святкує День рибного супу