Події
13 лютого 2018
Розенблата визнали потерпілим у справі про затримання у літаку
Ухвала не підлягає оскарженню.
news-image

Печерський районний суд Києва задовольнив скаргу Борислава Розенблата та визнав його потерпілим у справі про його затримання детективами НАБУ у "Жулянах", коли він намагався вилетіти до Німеччини.

Про це йдеться у копії ухвали суду, яку має у розпорядженні "Українська правда".

"Керуючись ч.2 ст.376 КПК України, слідчий суддя, - ухвалив скаргу – задовольнити. Постанову старшого слідчого … про відмову у визнанні потерпілим Розенблата Борислава Соломоновича у кримінальному провадженні № 420170000000002187 від 27.10.2017 року – скасувати", - йдеться в ухвалі суду.

Суд зобов’язав старшого слідчого "вручити пам’ятку про права та обов’язки потерпілому Розенблату Бориславу Соломоновичу".

Ухвала не підлягає оскарженню.

Адвокат Розенблата Костянтин Глоба у коментарі УП зазначив, що його клієнт сповістив НАБУ про намір покинути країну.

"Він мав на це право, купив квиток. Однак детективи не дали йому це зробити, затримали, провели обшук і намагалися опитувати", - розповів Глоба.

Він наголосив, що слідчі дії щодо затримання Розенблата у літаку закордонної авіакомпанії повинні були проходити в рамках міжнародного співробітництва. Однак цього не було.

За словами Глоби, тепер через ці події прокуратура повинна вручити Розенблату пам'ятку. Його повинні визнати потерпілим. Це дасть йому право, зокрема, подати позов щодо незаконних дій, ініціювати слідчі та інші дії, необхідні у цьому виробництві за клопотання.

Читайте також: Полякову дозволили ходити без «браслета», а закордонний паспорт не повернули