Світ
13 лютого 2018
Співдружність націй таємно обговорює, хто займе трон Єлизавети II
Співдружність націй – це міжурядова організація, до якої входять колишні британські колонії і низка інших держав.
news-image

Співдружність націй таємно почала процес розгляду питання про передачу повноважень глави організації. На даний момент Співдружність очолює королева Єлизавета II, якій у квітні виповнюється 92 роки, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Співдружність націй – це міжурядова організація, до якої входять колишні британські колонії і низка інших держав. Після смерті глави країни Співдружності будуть змушені ухвалити рішення про те, як буде здійснюватися управління організацією. Наразі немає встановленого і закріпленого в документах або на практиці процесу призначення глави Співдружності.

У виданні зазначили, що пост глави Співдружності не є титулом і не може бути переданим у спадок, тому він не перейде автоматично принцу Уельському після смерті королеви.

Повідомляється, що для розгляду питання про управління Співдружністю була сформована "група високого рівня".

Пізніше має відбутися офіційна зустріч членів цієї групи, тема якої заявлена як "обговорення питань управління організацією".

За словами джерела BBC, на зустрічі групи, яка пройде в Лондоні, буде зокрема обговорюватись питання про управління організацією та призначення нового глави Співдружності в разі смерті королеви.

Результати обговорення будуть представлені на зустрічі глав урядів Співдружності націй, яка відбудеться у квітні цього року в Лондоні.

Ще одне джерело BBC повідомило, що питання передачі повноважень буде обговорюватися на неофіційних зустрічах саміту лідерів Співдружності націй. Швидше за все, обговорення відбудеться під час заключної частини саміту в Віндзорському замку.

Королева Єлизавета II була названа головою Співдружності націй під час своєї коронації в 1953 році. На той момент вона формально була главою семи держав з восьми, які входили в Співдружність.

 

Читайте також: Стало відомо, хто став спадкоємицею іспанського престолу (фото)
Читайте також: Британський лорд запізнився на засідання та звільнився від сорому (відео)