Суспільство
14 лютого 2018
Порошенко обговорив з Путіним звільнення заручників - ЗМІ
Було обговорено порядок денний зустрічі міністрів закордонних справ.
news-image
У вівторок, 12 лютого, Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" із посиланням на власні джерела, передає «Є!».

Як повідомило джерело, розмова була некороткою і відбулася за ініціативою української сторони. Приводом до неї стала третя річницю укладення других Мінських домовленостей.

Президент України провів телефонну розмову з президентом Росії для активізації звільнення українських заручників, зокрема обміну полонених прикордонників та звільнення українських військових на окупованих територіях, - прокоментували виданню ситуцацію у прес-служби Адміністрації президента України.

У Порошенка також зазначили, що було обговорено порядок денний зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки, яка запланована на 16 лютого в Мюнхені.

Телефонна розмова відбулася у координації з європейськими партнерами по Нормандському формату та американськими союзниками, - наголосили в АП.

Видання нагадує, що остання на телефонна розмова лідерів країн "Нормандської четвірки" відбулася 24 липня 2017 року. У ній взяли участь президент України Петро Порошенко, президент Росії Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.