В Японії створили препарат, що вбиває вірус грипу за один день
Новий препарат вже отримав "зелене світло" від японської урядової комісії Міністерства охорони здоров'я.
news-image

Японська фармацевтична компанія Shionogi & Co заявила, що її препарат може вбити вірус грипу за 24 години, пише Science Alert, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

У клінічному дослідженні препарату Baloxavir Marboxil з'ясувалося, що середня кількість часу, який витрачається на знищення вірусу у дорослих людей, становило трохи більше 24 годин.

Зараз одним з найбільш поширених препаратів для боротьби з вірусом грипу є озелтамівір (який продається під торговою маркою Tamiflu). Цей препарат намагається зупинити поширення вірусу на моменті виходу нових вірусних частинок із зараженої клітини. У той же час, Baloxavir Marboxil запобігає насамперед зараженню клітин від вірусної інфекції.

У січні 2018 року завершилася третя фаза клінічних досліджень нових ліків на добровольцях, хворих на грип. Випробування показали: симптоми грипу зберігалися у пацієнтів приблизно стільки ж, скільки при лікуванні іншими препаратами. Однак, за словами представників Shionogi & Co., Baloxavir Marboxil знищував віруси значно швидше - це зменшувало період, протягом якого пацієнт залишається заразним.

"Перевага полягає в тому, що це одна таблетка на один раз, порівняно з курсом терапії, тому особливо для пандемії це може бути перевагою. У вас не виникне проблем, якщо ви не завершите курс терапії", - розповів один з розробників ліки, керівник глобального фармацевтичного підрозділу Roche Деніел О'Дей.

Японські ЗМІ зазначають, що новий препарат, який націлений на віруси грипу A і B, отримав зелене світло від японської урядової комісії Міністерства охорони здоров'я на початку лютого, що свідчить про ймовірне продовження виробництва і продаж ліків. Очікується, що лікувати новим препаратом в Японії почнуть вже в травні.

Читайте також: Літак здув туристів в океан (відео)