Суспільство
14 лютого 2018
Бідність в Чехії передається у спадок - «Карітас ЧР»
Молоді люди, які виростають в бідних сім'ях, часто змушені виплачувати борги своїх батьків, їм важче знаходити роботу і житло, в їхніх поглядах на життя відсутній оптимізм тощо.
news-image

Дослідження, проведене десятками співробітників благодійної організації «Карітас ЧР», що працюють з нужденною молоддю, показало, що бідність в Чехії часто передається у спадок, передає «Є!» із посиланням на Радіо Прага.

Молоді люди, які виростають в бідних сім'ях, часто змушені виплачувати борги своїх батьків, їм важче знаходити роботу і житло, в їхніх поглядах на життя відсутній оптимізм, і вони не вміють самостійно знаходити вихід зі складних ситуацій.

На основі аналізу робиться висновок, що хоча частка бідного населення в Чехії нижче, ніж в інших країнах Євросоюзу, нужденні чехи стикаються з більш серйозними проблемами, ніж їх товариші по нещастю в ЄС.

Проведене дослідження стало частиною проекту, в якому взяли участь організації «Карітас» з 17 європейських країн. Метою проекту було з'ясування причин бідності серед молоді.

Загальний аналіз дозволяє зробити висновок, що якщо в інших країнах молоді люди часто страждають від відсутності роботи, в Чехії до цього додається така проблема як низький рівень освіти, борги, відсутність житла і недоотримання допомоги.

Читайте також: У Нідерландах запроваджують автоматичну згоду на донорство органів після смерті