Україна
14 лютого 2018
«Укрзалізниця» пропонує включити Wi-Fi у вартість квитка
Інтернет за технологією Wi-Fi зараз є у всіх швидкісних поїздах «Укрзалізниці».
news-image

Акціонерна держкомпанія «Укрзалізниця» розглядає можливість поліпшити якість сигналу Wi-Fi у швидкісних поїздах за рахунок включення цієї послуги у вартість квитка, оскільки нинішній підрядник не дуже якісно виконує роботи.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це повідомив виконувач обов‘язків керівника «Укрзалізниці» Євген Кравцов в інтерв'ю УНІАН. 

«Щодо Wi-Fi, то він присутній в швидкісних поїздах. Те, що є зараз, - це безкоштовна послуга. Є контракт з підрядником, однак вони не дуже якісно виконують роботи. Ми розглядаємо можливість поліпшити якість сигналу, але це додаткові витрати. Нам доведеться включати це у вартість квитка. І це нормально, адже якщо ви подивитеся на інтернет у поїздах в інших країнах, то там він платний. Ще є варіант використання реклами, як джерела покриття витрат. Але є питання, що це може працювати на стаціонарних об'єктах, де менші витрати в інфраструктуру. Ми розглядаємо такий варіант для вокзалів. Якщо говорити про нічні поїзди, то там вкладення будуть набагато більші, бо вони курсують по всій нашій мережі і покриття Wi-Fi мережею такого полігону - це дуже великі капітальні інвестиції», - сказав він.

Також, Кравцов зазначив, що досить складна ситуація з наявністю розеток у вагонах. 

«Розетки можливо зробити при капітальному ремонті або під час закупівлі нових вагонів. На сьогодні близько 30% купейних поїздів мають розетки, СВ - близько 80%. У плацкартах складніше», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Інтернет за технологією Wi-Fi зараз є у всіх швидкісних поїздах «Укрзалізниці».

Читайте також: Уряд схвалив підвищення цін на залізничні квитки в 2018 році
Читайте також: Організації ветеранів отримуватимуть гроші з бюджету тільки за конкурсом