Суспільство
15 лютого 2018
У пам'ять Героїв Небесної Сотні влаштують меморіальний вечір у Вінниці
День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
news-image
У Вінниці в четвер з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні вшанують подвиг загиблих  майданівців меморіальним вечором «Ріка нашої пам’яті». Про це пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила співробітник відділу маркетингу Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А . Тімірязєва Людмила Киричок.

«Небесна Сотня вірила в майбутнє своєї країни, заплативши за це найбільшу ціну – власне життя. Тому щоб вшанувати їхній подвиг проводимо вечір пам’яті під назвою «Ріка нашої пам’яті», приурочений до Дня Героїв Небесної Сотні, відбудеться він у четвер в читальній залі відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва», - повідомила Киричок.

За її словами, до участі у вечорі пам’яті запросили матір Героя Небесної Сотні Максима Шимка  вінничанку Зою Кузьменко. Спогадами про нього поділяться й друзі та знайомі, а також співробітники обласного краєзнавчого музею. Прийдуть згадати майданівців і волонтери та ветерани АТО.

Вінницькі поети читатимуть громадянську лірику та власні твори, присвячені Революції Гідності.

Під час вечора пам’яті «Ріка нашої пам’яті» відбудеться презентація книжково-ілюстративної виставки «Небесна Сотня – герої нашого часу».

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Його встановлено 11 лютого 2015 року указом Президента України Петра Порошенка.

Читайте також:Рада відкрила шлях для будівництва музею Героям Небесної сотні