Київ
16 лютого 2018
У Києві відбудеться перша спільна конференція IT-бізнесу і медіа
Українським компаніям варто знайомитися зі світовими медіа, будувати з ними відносини, і це потрібно робити якомога раніше.
news-image

22 лютого в Києві відбудеться перша в Україні спільна конференція представників IT-бізнесу, топових медіа, акселераторів і фондів Elevate Conference. Учасники зможуть послухати лекції, представити проект на Pitch Stage і Elevate Conference Exhibition. Про це пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Лекції поділені на три потоки: від медіа, від бізнесу і від акселераторів і фондів. Додатково будуть проводитися воркшопи, конкурс стартапів Elevate Conference Pitch Stage, а також виставка проектів.

Серед спікерів — журналісти, контрибутори, редактори і аналітики видань VentureBeat, TechCrunch, Forbes, Inc, Fortune, Business Insider, CNBC, The Next Web.

«Українським компаніям варто знайомитися зі світовими медіа, будувати з ними відносини, і це потрібно робити якомога раніше. Контакти з журналістами рівня Forbes, VentureBeat і Business Insider допоможуть в потрібний час підкріпити вихід на нові ринки публікаціями в медіа. Щоб знайомство було продуктивним, раджу підготуватися: вибрати найбільш релевантних журналістів, подивитися, про що вони пишуть і чим їх можна зацікавити, підготувати короткий пітч — на 15-20 секунд», — зазначає едвайзер команди Elevate Conference, Head of Sales Google Marketing Solutions в CEE-регіоні Ніна Левчук.

Для потоку бізнесу організатори запросили представників українських компаній, які працюють на міжнародних ринках. Зокрема, Readdle, Looksery, Template Monster.

«Для нас було принципово важливо запросити саме західні медіа і саме українських підприємців. Перші допоможуть учасникам відкрити двері на нові ринки, другі поділяться досвідом роботи. Цей досвід буде реально застосуємо на практиці, оскільки самі спікери розуміють реалії українського бізнесу, вони починали приблизно в тих же умовах і знають усі «підводні камені»», — пояснила ко-фаундер конференції, CEO Charitum Даша Зарівна.

Організатори конференції зазначають, що потік акселераторів і фондів допоможе дізнатися, де і як стартапу отримати менторську і інфраструктурну підтримку, як залучити інвестиції і як в цьому можуть допомогти медіа. Молоді стартапи (до 1,5 років) також отримають можливість представити свій проект на Pitch Stage.

Формат — трихвилинний виступ з презентацією на 10 слайдів, потім — 1-2 хвилини спілкування з журі. Подати заявку можна через форму на сайті.

До складу журі увійшли інвестор і партнер 500 Startups Марвін Ляо, editor-at-large TechCrunch Майк Бутчер, керуючий партнер UNIT.City Максим Бахматов, регіональний директор Seedstars Ігор Овчаренко, фаундер і CEO MacPaw, засновник венчурного фонду SMRK Олександр Косован, фаундер і CEO Preply Кирило Біга.

Учасники виставки Elevate Conference Exhibition отримають брендований стенд, який зможуть побачити спікери конференції. 

«У нас, як у організаторів, є дві мети. Перша — зібрати під одним дахом представників українського бізнесу і західних медіа, навчити підприємців просуватися за рахунок публікацій в ЗМІ, познайомити між собою профі, щоб бізнес вийшов на новий рівень. Друга мета — більш глобальна. Це скоріше місія. Ми прагнемо побудувати імідж України як IT-кластеру, поліпшити інвестиційний клімат, привернути увагу західних інвесторів, акселераторів, фондів», — зазначила ко-фаундер Elevate Conference, CEO PR-агентства Slova Верослава Новосільная.

Конференція відбудеться 22 лютого. 

Читайте також:У Львові зобов’язали бізнес надавати послуги українською мовою