Політика
17 лютого 2018
Вступ України до НАТО: глава Міноборони Естонії дав кілька порад
Міністр оборони Естонії Юрі Луйк.
news-image

Міністр оборони Естонії Юрі Луйк висловив переконання, що Україна таки колись отримає членство в НАТО. Міністр також розповів, як Україні варто йти до цієї мети.

Про це Луйк заявив під час виступу на Мюнхенській конференції, повідомляє "Європейська правда", передає «Є!».

Я справді вірю, що Україна буде членом НАТО, – заявив естонський міністр у відповідь на питання про євроатлантичні перспективи України та Грузії.
Звичайно, я не можу передбачити, коли це станеться, але я завжди казав своїм як українським, так і грузинським колегам: дійте спокійно. Працюйте над цим, і будьте готові використати будь-яку можливість (для зближення з НАТО), якщо вона з’являється, – розповів Луйк.

Міністр оборони Естонії також закликав скептиків згадати про історію наближення балтійських держав до НАТО.

Не було очевидним, що вони увійдуть до НАТО. Понад те, це припущення до певного часу навіть видавалося абсурдним, навіть на експертних дискусіях, – сказав Луйк.
Ви пам’ятаєте, свого часу президенти Путін та Буш були ледь не друзями. Але попри це, президент Буш проголосував за те, щоб держави Балтії вступили до НАТО. Згадайте, що сказав Путін: "Так, нам це не подобається, але ми точно не будемо розпочинати війну через це". Звичайно, зараз час інший, але я раджу не втрачати надію, – розповів естонський міністр.