Політика
17 лютого 2018
Глава МЗС Канади виголосила промову в Мюнхені українською мовою: відео
Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.
news-image

Глава МЗС Канади дала цінну пораду представникам України на Мюнхенській конференції. Політик впевнена, що українці повинні робити реформи не для Заходу, а для себе.

Таку заяву зробила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд під час свого виступу на українському ланчі в рамках конференції з питань безпеки у Мюнхені, пише про це 24 Канал, передає «Є!».

За її словами, українці мають достатньо хисту, щоб побудувати успішну країну. Вона також підкреслила, що держава повинна брати участь у розробці реформ, а не просто виконувати поради міжнародних партнерів. Зокрема, це стосується корупції в Україні.

І я хочу вам сказати: не робіть це для нас. Реформи потрібні українцям, для себе і для України. Це не якась ласка, що ви повинні робити Заходу. Це українці мають для себе робити, – зазначила міністр закордонних справ Канади.

Свою промову про реформи Христя Фріланд виголосила українською мовою.

Зазначимо, що Петро Порошенко, який прийшов аж під кінець ланчу запевнив, що робить реформи заради народу, а не для західних партнерів. Водночас глава МЗС Данії Андерс Самуельсен взагалі не захотів говорити на тему українських реформ. Він вважає, що перед українськими виборами, які відбудуться у 2019 році, це питання обговорювати не варто.