Спорт
18 лютого 2018
Російсько спортсмена-учасника Олімпіади-2018 викрили на вживанні допінгу
До спортсмена вже виїхали допінг-офіцери, аби розібратися чи правдиві підозри.
news-image

В пробі на допінг російського керлінгіста Олександра Крушельницького виявили мельдоній – заборонену для спортсменів речовину під час змагань.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Один із допінг-тестів Олександра Крушельницького показав підозрілі результати – в ньому виявили мельдоній. До спортсмена вже виїхали допінг-офіцери, аби розібратися чи правдиві підозри.

Сам же Крушельницький запевнив, що він не знає про який мельдоній йдеться. Також на закиди про вживання допінгу відреагував і тренер керлінгіста.

Мені про це (позитивну допінг-пробу – "24") ніхто не говорив. Я вперше про це чую. Олександр закінчив прийом мельдонію ще в 2016 році, коли препарат був заборонений. З тих пір ніколи не вживав його. Потім він проходив допінг-контроль на Чемпіонатах світу 2016 і 2017 років, і ніяких проблем ніколи не було. Сподіваюся, це якась помилка. Я спробую щось дізнатися з цього приводу, – заявив тренер Олександра Крушельницького Євгеній Бєлоусов.

За даними видання, так як "А" проба допінг-тесту російського спортсмена показала позитивний результат, завтра, 19 лютого, розкриють пробу "Б". Які міри покарання будуть обрані, якщо вживання допінгу підтвердиться, поки не повідомляють.

 

Читайте також: Українці вибороли дев'ять медалей на Кубку Європи з кікбоксингу